Familiediner – Leven als een boer in Frankrijk

Familiediner – Leven als een boer in Frankrijk

Het allerfijnste wat je in Frankrijk kunt doen, is leven als iemand die in Frankrijk woont. Zeker als het maar voor één dagje is, zodat je aan het goede leven kunt proeven zonder ook echt hier te moeten wonen ;-). Nee, zonder dollen, we hebben een dagprogramma bedacht dat je zo dicht mogelijk bij het dagelijks leven brengt. We organiseren namelijk een familiediner.

Boodschappen doen

Samen trekken we erop uit om inkopen te doen. We gaan naar de markt (als er markt is), de slager, de groenteboer of de kwekerij voor verse groenten van het seizoen. Verder bezoeken we een rijk gesorteerde fromager om een mooi kaasplankje samen te stellen. Al het eten wordt verzameld en gekoeld opgeborgen, want het is tijd voor de lunch in een goed restaurant.

En wat te drinken natuurlijk

Natuurlijk kunnen we na de lunch wijn en bier gaan halen bij de supermarkt of de slijterij. Maar we zijn in de Bourgogne! Dus gaan we voor lekkere ambachtelijke biertjes naar de locale brouwerij, om daarna de heuvels richting Chardonnay op te zoeken voor een bezoek aan een aantal wijnbouwers, die ons graag hun beste wijnen laten voorproeven. Wijn is vanwege de grote smaak- en prijsverschillen niet inbegrepen. Die kun je ter plekke afrekenen bij de wijnbouwer. Als alternatief kunnen we ook een optioneel wijnarrangement samenstellen, met grote en kleine wijnen uit de regio en daarbuiten. Of wat dacht van een blind proeven-test tijdens het diner?

Barbecue op zijn Bressaans!

Vanuit het rijke wijnland dalen we af naar de laagvlakte van de Saône-vallei. Kleigronden met vooral veel mais, koeien en kippen. We bezoeken een boerderij met ‘Poulets de Bresse’, de beroemdste vrije uitloop kippen ter wereld, en eindigen bij een locale familie die de barbecue alvast hebben opgestookt. Daar prepareren we ons rustieke diner in de tuin of de schuur terwijl we een lekker aperitiefje drinken. De eenvoudige doch voedzame maaltijd – die we delen met de boer en zijn familie – mag uitlopen tot de sterren verschijnen tegen de pikdonkere hemel in deze streek zonder lichtvervuiling. De chauffeur eet mee maar houdt het droog qua drank en brengt ons na het diner veilig weer thuis.

 Prijs voor privé-tour van 12 uur
met lunch en diner voor vier personen : €1050,-

 

Reageren is niet mogelijk.