Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Wij zijn Nederlanders in de Zuid-Bourgogne die samen met onze Franse partners excursies bedenken, organiseren en begeleiden. Deels uit hobby, deels als full-time onderneming. Zuid-Bourgogne.nl is een initiatief van Gregor Hakkenberg en Go Côté Saône:

Go Côté Saône

Het bedrijf van de Nederlandse Cecilia Erkel en haar Franse dochter Sarah. Hun kernactiviteit is het organiseren en begeleiden van excursies voor grotere groepen, met name voor buitenlandse tour operators die groepen naar Frankrijk brengen. Go Côté Saône werkt daarbij met een team uitstekend opgeleide en professionele freelance gidsen. De kracht van GCS is de rigoureuze toewijding aan gedetailleerde organisatie. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Een tweede sterk punt is creativiteit. Cecilia heeft talloze excursies bedacht, nieuwe bestemmingen gevonden en zelfs gecreëerd (bijvoorbeeld door de ontvangstruimte van een geitenboerderij te helpen voorfinancieren, zodat de locatie een GCS-waardige ontvangst kan bieden). Cecilia zelf is ervaren gids voor Nederlandse en Engelse groepen. Sarah en Cecilia’s echtgenoot Dominique hebben beiden het officiële cetrificaat voor personenvervoer in een busje tot 8 passagiers.

Site: Go Côté Saône

Gregor Hakkenberg

Gregor was al in de jaren ’80 reisleider voor buitenlandse groepen in Nederland. Rond 1990 werd hij copywriter voor reclamebureaus in Amsterdam en omstreken, om in 2000 met zijn gezin te verhuizen naar de Zuid-Bourgogne. Sinds die tijd werkt hij via internet voor diezelfde reclameklanten. In 2018 besloot Gregor zijn oude bijbaantje van reisleider weer op te pakken. Ook om af en toe eens de deur uit te komen, want tekstschrijven is eenzaam werk. Hij werkt sindsdien via Go Côté Saône als gids voor groepen Amerikaanse toeristen in de Beaujolais. In de lente van 2019 vroeg het Office de Tourisme van zijn woonplaats Tournus hem om een groepje van zo’n 8 Nederlandse journalisten te begeleiden. Dat beviel (van beide kanten) zó goed, dat hij besloot excursies voor de Nederlandse markt te gaan ontwikkelen. Natuurlijk samen met GCS, want die hebben er écht verstand van. Afhankelijk van de bestemming en de wensen van de groep zal hij zelf de begeleiding verzorgen of dit over laten aan de cultureel-historisch-oenologisch beter onderlegde Cecilia.

Sites van Gregor:
Krek.nl
www.de-tournus.com
tournus.nl
Immogo
Parkengo