Geiten, kaas en Beaujolais

Geiten, kaas en Beaujolais

Bij deze tour reis je rond in een busje met ruimte voor acht gasten (of zeven als er ook een gids mee gaat). Het programma begint met een bezoek aan een biologische geitenboerderij, waar de boer uitleg geeft over het houden van geiten en het produceren van verse geitenkaas. Natuurlijk proeven we ook kazen van verschillende leeftijd, gematcht met een paar mooie regionale wijnen. Aansluitend gaan we op bezoek bij een vigneron, die ons ontvangt en rondleidt door de wijnvelden, met uitgebreide uitleg over hoe je van druiven de lekkerste wijn maakt. Natuurlijk proeven we opnieuw wat wijnen, dit keer bij een lekkere typisch Bourgondische ‘machon’ lunch. Een rondrit door de Beaujolais (Fleurie, Moulin à Vent) met eventueel een extra bezoek met dégustation bij een ‘château’ sluit de dag af. De verhouding tussen rondrijden en bezoek met vrije tijd in typische Bourgondische dorpen en stadjes is in overleg te bepalen.

Geef een reactie