Journalisten gidsen in Tournus

Journalisten gidsen in Tournus

©foto Lex van den Bosch

Een tijdje terug vroeg het Toeristenbureau van Tournus me om als Nederlandse gids een groepje fietsjournalisten te begeleiden tijdens hun bezoek aan Tournus. Een van hen, Lex van den Bosch, stuurde me later wat contact sheets van de foto’s die hij maakte.  Daaruit bleek maar weer eens goed hoe hartstikke mooi onze regio eigenlijk is.
We hebben samen best lol gehad. Ik was wat zenuwachtig omdat ik nu eenmaal niet erg diepgaand onderlegd ben in historie en details van bijvoorbeeld onze middeleeuwse abdij, maar de grote lijnen bleken voor deze groep interessant genoeg. Ze wilden vooral verhalen horen, wat ook wel logisch is voor reisjournalisten. En verder wilden ze originele dingen zien en mooie plaatjes schieten. Qua verhalen heb je aan mij wel een goeie, want wat ik mis aan diepgang, maak ik ruimschoots goed met anekdotiek. Er valt veel te vertellen over het leven in Tournus, nu en vroeger, over de recente politieke strijd tegen het grootkapitaal, over wijn maken en onze microbrouwerij. Verder hebben we even het Musée Greuze annex hospice de Tournus aangedaan en uitgebreid het fietsenmuseum bezocht.

Privé-gids in Zuid-Bourgogne

De ervaring met deze groep heeft me in mijn overtuiging gesterkt dat ik gidsen leuk vind. Mijn baan als tekstschrijver kluistert me hele dagen aan de computer, dus dan is het lekker om er af en toe op uit te trekken en lol te maken met een groepje toeristen. En met ‘lol maken’ bedoel ik eigenlijk letterlijk dat. Een Nederlander komt toch vooral naar Frankrijk om vakantie te vieren. En ook als je een excursie met een gids boekt, wil je vooral vermaakt worden. Natuurlijk mag het best eens leerzaam zijn, maar je bent ook op zoek naar unieke ervaringen. Zoals een bezoek aan de geheimzinnige crypte van de abdij. Een fietstocht met heerlijke vergezichten. Of een maaltijd die je papillen doet opveren.

Gids boeken in Bourgogne

Kortom, ik ben beschikbaar als gids voor buitenlandse bezoekers. Dat mag in het Nederlands en in het Engels. Als je een excursie wilt boeken, doe ik je graag een voorstel, aangepast aan jouw wensen. Daarbij werk ik nauw samen met Go Côté Saône, een bedrijf dat naast gidsen ook het vervoer kan regelen (ze hebben een eigen busje met ruimte voor 8 personen) en hotels en restaurants kan boeken.

Bourgogne-excursie op maat

Wat vind je leuk? Wil je romaanse kerken bezoeken of tussen de boomkruinen klauteren? Bij een authentiek wijnkasteel een proeverij doen of afdalen in een grottenstelsel? Kanoën, fietsen met gewone fietsen of mountain bikes (al dan niet elektrisch). De middeleeuwse stad en duizend jaar oude abdij ontdekken of heerlijk eten bij een sterrenrestaurant? Als jij aan kunt geven wat je interessant vindt, pas ik het programma daar op aan.

Wat kost een excursie met Nederlandse gids in de Bourgogne?

De kosten hangen af van verschillende variabelen. De grootte van de groep, het programma, de afstanden en natuurlijk de duur ervan. Vragen kost in ieder geval niks. Laat me een vrijblijvend voorstel doen, dan weet je snel waar je aan toe bent. Ga naar de contactpagina en mail of bel me.

Geef een reactie